Viete ako sa spracováva káva Segafredo? Čo predchádza tomu, než sa vaša obľúbená káva dostane k vám a vašim zákazníkom?

 

segafredo 1

 

Tajomstvo espressa spočíva v harmonickej súhre namiešanej zmesi kávových zŕn, ich pražení a finálnej prípravy. Tradičný benátsky spôsob praženia, kvalitná zelená káva a správna manipulácia s najnovšími technológiami vytvárajú jedinečnú kávu: Segafredo Zanetti – il vero espresso italiano.

Príbeh samotnej šálky kávy Segafredo začína na kávových plantážach. Kávovníky vyžadujú teplejšie a stálejšie klimatické podmienky, preto sú pestované výhradne v oblastiach okolo rovníka. Ich predpestovanie prebieha v tzv. kávovníkových škôlkach, po pol roku sú presadené na plantáže.

 

segafredo 2 KHF_040

 

Najväčším producentom kávy je Brazília, nasledovaná Vietnamom, Kolumbiou, Indonéziou, Indiou a Guatemalou. V Južnej Amerike sa vyrába hlavne odroda Arabica, ktorá pokrýva tri štvrtiny celosvetového dopytu, zatiaľ čo Robusta sa vyrába hlavne v Afrike, Indii, Indonézii a Vietname. „Kávu najvyššej kvality pestujeme na našich plantážach v Brazílii, Kostarike a na Havaji. Zrná sú potom starostlivo premiešané a pražené v najmodernejších pražiacich systémoch, aby vznikla zmes na prípravu pravého talianskeho espressa „il vero espresso italiano". Zmesi miešame prevažne zo zŕn druhu Arabica a Robusta, aby sme vytvorili zmes pre pravé talianske espresso," vysvetľuje Petra Knapová, marketingová manažérka spoločnosti Segafredo Zanetti pre Českú republiku a Slovensko.

 

 

segafredo 4

 

Značka Segafredo využíva na výrobu svojej kávy odrody Arabica a Robusta. Po zbere kávových zŕn, nasleduje praženie, čo je umenie, ktoré si vyžaduje veľké skúsenosti. Segafredo Zanetti vyvíja vlastný štýl praženia kávy na základe neustáleho výskumu a technologických inovácií v kombinácii so starými benátskymi technikami odovzdávanými medzi generáciami. Po celom svete vlastní Segafredo celkom dvadsať pražiarní a zároveň je jedným z dodávateľov na trhu s kávou, ktorý riadi celý proces výroby, má tak 100% kontrolu kvality od vypestovaných zŕn, až po výslednú šálku espressa.

Viac informácií: www.segafredo-zanetti.sk, www.facebook.com/SegafredoZanettiSlovakia, https://www.instagram.com/segafredoslovakia/