Gastro
Môže jedlo chutiť aj bez obsluhy? Zákazník si ho vyberie z inteligentného výdajného zariadenia, ohreje a skonzumuje priamo z obalu, alebo si ho naloží na tanier. A to všetko v príjemnom prostredí. O ďalších výhodách samoobslužnej reštaurácie sme sa rozprávali s Ing. Milanom Hutkaiom, zakladateľom spoločnosti la bouche CULINARY spol. s r.o.
Na svete existuje viac ako tisíc druhov syra. Líšia sa širokou škálou chutí, textúrou, vzhľadom, výživovými hodnotami i postupom výroby. Nič to však nemení na skutočnosti, že syr patrí medzi najobľúbenejšie potraviny. Vyhľadávajú ho bežní konzumenti, deti, ale aj ľudia túžiaci po pôžitku z výnimočných chutí a gurmáni.
Jeseň nenávratne zavítala do našich končín. Okrem bezo sporu príjemných zážitkov, ktoré nám toto ročné obdobie ponúka, ako napríklad do zlatista zafarbené padajúce lístie, vôňu a chuť pečených gaštanov či chuť tekvicového latté, nám chladné počasie pripomína, že by sme mali do svojho jedálnička zaradiť potraviny a jedlá, ktoré nás vnútorne zahrejú.
Každá krajina sveta má svoje gastronomické špeciality, ktoré si zamilovali ľudia na celom svete. V nasledujúcich riadkoch ale nebudeme hovoriť o medzinárodných jedlách, ktoré už bežne s láskou a chuťou konzumujú obyvatelia mnohých krajín sveta, ale skôr o bizarných a zvláštnych jedlách, ktoré už len svojim popisom vyvolávajú razantné odmietanie alebo údiv.