Už niekoľko dní brázdi vody Atlantického oceánu doposiaľ najväčšia výletná loď na svete - Icon of the Seas. Loď patriaca pod značku Royal Caribbean bola postavená vo fínskej lodenici Meyer Turku a jej prvá oficiálna plavba po Karibiku sa začala v sobotu 27. januára 2024 z prístaviska v Miami.

 

Icon of the seas 8

 

Parametre lode prekonali všetky rekordy

Loď dlhá 365 metrov s hmotnosťou 250 tisíc ton pojme pri maximálnom obsadení až 7 514 pasažierov a 2 350 členov posádky. Celá loď bola, ako inak, koncipovaná nesmierne luxusne, zážitkovo a jedinečne. Na dvadsiatich palubách lode, z čoho osemnásť je výlučne určených pre pasažierov, sa nachádza viac ako osem rôznych zážitkových štvrtí. V nich je cieľom uspokojenie každého dovolenkára, od rodín s malými deťmi, starších ľudí, mladé kolektívy a skupiny ľudí až po zamilované páry.

 

Icon of the seas 0

 

Zábava, relax i aktívny oddych

Pasažieri si môžu vybrať z 28 kategórií ubytovania, od najjednoduchších kajút bez okna a balkóna, až po rozsiahle suity, rodinné izby a prepojené priestory pre skupiny cestujúcich s veľkými terasami a privátnymi lounge salónikmi. Reštaurácie, zábavné aktivity, športoviská, obchody, fitnes centrá, koncertné sály, námestia a uličky na oddych a prechádzky, to všetko počas jednej sedem dňovej plavby možno pasažieri ani nestihnú prejsť.

 

Icon of the seas 5

Icon of the seas 7

 

Vymenovávaním „naj“ pri stavbe lodi pokračuje jej investor aj ďalej. Na palube sa nachádza najväčší vodným park situovaný na mori. Má šesť adrenalínových tobogánov, ale aj sedem bazénov a deväť víriviek.

 

Icon of the seas 4 Icon of the seas 4


Výletná loď Icon of the Seas je tiež prvou loďou Royal Caribbean International poháňanou technológiou skvapalneného zemného plynu (LNG) a palivových článkov, čo je plánovaná súčasť posunu spoločnosti k budúcnosti čistej energie.

 

Icon of the seas 1

 

Okrem relaxu, oddychu a mnohých aktivít, ktoré bude možné na lodi absolvovať, bude loď kotviť v zaujímavých karibských prístavných mestách. Súčasťou každej plavby bude jeden deň strávený na ocenenej súkromnej ostrovnej destinácie Royal Caribbean - Hideaway Beach.

Doterajším držiteľom titulu najväčšej výletnej lode na svete bolo plavidlo Wonder of the Seas, ktoré má 18 palúb na 362 dlhej výletnej lodi.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto a vizualizácie: Royal Caribbean