Fashion week v Paríži odštartoval už tradične pánskymi prehliadkami, kde sme mohli vidieť tie dizajnérske kolekcie pre sezónu jeseň 2022. Pripravili sme pre vás Top Fashion výber tých najlepších momentov.

Dalo by sa povedať, že každý muž môže vyzerať štýlovo s novými doplnkami!

Prada

Prostredníctvom elegancie a sofistikovanosti predstavuje Prada pánsku kolekciu pre sezónu FW22, ktorá odráža zmysel pre uniformitu s pragmatickým oblečením vyrobeným z kože a hodvábu. Krajčírstvo dodáva tejto kolekcii nádych dôležitosti, zdokonaľuje dizajn pletených odevov, bomber a búnd. Nosným prvkom kolekcie sú aj zvýraznené línie ramien a pása, ktoré ešte viac podčiarkujú dôležitosť uniformy.

titul foto 840.jpg
 
Prada 04Prada 03Prada 02

JW Anderson

Kolekcia plná energie a temného pôvabu v podzemnom klube s červenými stenami a dymom, ktorý sa valil po schodisku. Medzi materiálmi a prvkami nechýbal denim, lemy pre kabáty zo sivého flanelu a flitre na všetkom- od minišat so zvieracím vzorom až po športové kombo. Bol to festival absurdity, zábavný dom módy, prehliadka ilúzií, ktorá bola na mieste pre tieto časy zastavenia a strachu.

JW 01JW 02JW 03

Bianca Saunders

Víťazka módnej ceny ANDAM 2021 a ostro sledovaný talent na vzostupe predviedla Bianca solídny parížsky debut. Jej modely boli nápadité a cool, najmä tunikové saká s lemami, ktoré sa ťahali cez hlavu, voľné bundy s výstrihom alebo džínsové bundy so zaoblenými rukávmi a zapínaním na zips.

BS 01BS 02BS 03

Louis Vuitton

Posledná kolekcia Virgila Abloha pre Louis Vuitton bola plná emócií a metafor, v tejto pánskej kolekcii LV pre sezónu jeseň/zima 2022 sa jeho práca uzavrela. Základom zbierky bola pouličná módna a formálne oblečenie, ktoré sa spájajú do surrealizmu. Skrátené biele bundičky s veľkými širokými džínsami, či univerzitné bundy a hokejové dresy dodávajú vlajúcim hodvábom šmrnc.

LV 01LV 02LV 03

Dior Men

Kim Jones v tejto kolekcii prepojil uvoľnenejší americký štýl s precízne francúzskym. Pletený sety, nadrozmerné svetre v ťavej farbe a ležérne kabáty. V kolekcii nájdete aj modré džínsy s rovnými strihom, čierne mokasíny či dlhý kockovaný kabát, ktorý pôsobí sofistikovane a stále si zanecháva americký nádych.

Dior 01Dior 02Dior 03

Jil Sander

Jil Sander predstavuje v rámci parížskeho týždňa módy kolekciu pre sezónu jeseň/zima 2022. Táto kolekcia vzdáva hold filozofii značky Jil Sander a zároveň sa púšťa do oslnivých nových tvarov a vzorov. Prešívané topy a tielka, jemné výšivky a ušľachtilé pleteniny robia túto kolekciu výnimočnou. Sander je génius v detailoch. Pozrite sa na naše obľúbené looky.

JS 01JS 02JS 03

Loewe

Takmer celá kolekcia je sériou hravých trikov, od košieľ, ktoré sa dajú prehodiť a vytvoriť masku až po pulóvre s „rukavicami“ po kolená. Túto Loewe show definujú divokejšie kúsky. Obruče zabudované priamo do tričiek a nohavíc, bizarný šál, tkané pulóvre a topánky s kopytom. FW22 je snáď najdobrodružnejšia kolekcia Loewe za posledné roky, plná dynamiky, ktorá demonštruje živú predstavivosť JW Andersona.

Pokračovanie článku tu.