Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej medových zázrakov.
Cestovať za hranice dnes nie je možné, o to viac ľudí vyráža do prírody, ktorej návštevu máme dokonca odporúčanú. Preto vám v nasledujúcich riadkoch prinášame pár tipov na zaujímavé miesta na Slovensku, ktoré vás potešia, nadchnú aj očaria.
Ak ste dovolenkovali v niektorej z ázijských krajín, určite ste si užili a doslova vychutnali pouličné občerstvenie, ktoré sa tam nachádza na každom kroku a jedlá pripravované pred vašimi očami sú skutočne fantastické. Trend street foodových reštaurácií sa za posledných desať rokov rozšíril aj u nás a patrí medzi trendové, zdravé a nezvyčajné druhy občerstvenia.
Nemecký podnikateľ, nadšenec architektúry a cudzích kultúr - Bernd Kolb rekonštruoval tristoročný tradičný marocký palác, v ktorom vytvoril malý hotel s pôsobivou atmosférou.
Maďarsko, krajina termálnych prameňov, vynikajúceho jedla, temperamentného čardášu a ostrej barack pálenky. Termálne pramene sa nachádzajú na území celej krajiny, je ich viac ako 1300 a približne tristo z nich sa využíva na liečebné a relaxačné účely.
Stres, hluk, sociálne siete a digitálny smog, to všetko sú neodmysliteľné zvuky a ruchy súčasného života každého z nás. Niet preto divu, že ľudia túžia po pokojnom prostredí, kde môžu naozaj na pár dní alebo aspoň pár hodín vypnúť.