Situácia pre kúpaliská a aquaparky na Slovensku i v ČR je momentálne komplikovaná. Mnohí z prevádzkovateľov už avizovali, že tento rok k otvoreniu ich kúpalísk ani nedôjde. Pre ľudí, ktorí si však leto bez kúpeľa v termálnej vode alebo relaxu vo vyhriatom bazéne nevedia predstaviť, máme dobrú správu. Viaceré aquaparky a vodné svety už otvorili alebo otvárajú svoje brány v najbližších dňoch. Niektoré z nich sme oslovili, aby sme pre Vás zistili aktuálne informácie týkajúce sa termínu otvorenia ale aj obmedzení, ktoré sa návštevníkov môžu týkať.

 

aquaparky

 

Aqualand Moravia, Karolína Křenková

Aqualand Moravia je opět otevřen od pondělí 25. května 2020. Letní sezónu zahajujeme 1. 7. 2020. Otevření části letního areálu je však v plánu už 13. června. Začátkem července pak bude letní areál otevřen kompletně – a to včetně nových prostor v římské tematice s rodinným tobogánem, který pojede i do kopce. Aktuálně platí vládou stanovená omezená kapacita na 900 lidí. Od 8. 6. pak bude platit už 1 100 lidí. Lidé si mohou své místo rezervovat také online díky našemu novému rezervačnímu systému. V provozu je celá část zóny s bazény a atrakcemi, dále venkovní teplé bazény Romulus a Remus a venkovní bazén Riviéra. Navštívit lze také na podzim nově otevřenou wellness část Pálava. A fungují také odpočinkové prostory, šatny a další zázemí pro návštěvníky. S rouškou lze navštívit také naši restauraci a kavárnu. Všechny návštěvníky u nás čeká především komfortní pobyt. Díky omezené kapacitě na jízdu na oblíbené atrakci nečekají :-)

 

aqualand moravia

 

Termálne kúpalisko Podhájska, Ing. Peter Kováč

Termálne kúpalisko Podhájska, ako vôbec prvá prevádzka na Slovensku, otvorilo svoje brány dňa 03.06.2020. Momentálne máme otvorené Wellness centrum Aquamarin, vonkajší sedací bazén s termálnou vodou a krytú plaváreň. Do 15. 06. 2020 plánujeme otvoriť všetky bazény nachádzajúce sa v areáli. Naše zariadenie sa v plnom rozsahu riadi pokynmi, ktoré vyplývajú z Opatrenia ÚVZ SR č. OLP/4592/2020. Pri vstupe na kúpalisko sú naši návštevníci povinní strpieť meranie teploty a osobám s teplotou nad 37,2 °C sa vstup nepovoľuje. Samozrejmosťou je dezinfekcia rúk. Návštevníci sú zároveň pri návšteve wellness alebo krytej plavárne povinní uviesť svoje osobné údaje pre účely evidencie, ktorá sa po uplynutí doby 30 dní zlikviduje. Na voľných oddychových plochách je zabezpečené dodržiavanie odstupu medzi jednotlivcami alebo členmi skupín či domácností najmenej 2 metre. Taktiež nie je možné používať pitné fontánky.

 

aqua podhájska

 

Aqua Relax Trnava, riaditeľ Dávid Balog

Prevádzku Aquapark Trnava sme otvorili v piatok 5.6.2020. Niekoľko dní vopred sme sa intenzívne pripravovali a zodpovedne sme pristúpili k opatreniam tak, aby naši zamestnanci a zákazníci boli u nás v bezpečí. Kúpanie v Aquaparku Trnava bude z časti obmedzené na základe opatrení úradu verejného zdravotníctva. Týkať sa to bude najmä niektorých druhov atrakcií a sáun. Naši zákazníci by mali dodržiavať a rešpektovať opatrenia, ktoré sme nastavili pre ich bezpečie. Všetky dôležité informácie nájdu na našej webovej stránke alebo na našom facebookovom profile.

 

aquacity poprad

 

Aquacity Poprad

Areál Aquacity Poprad otvára svoje brány 12. 6. 2020. Zatvorená bude aktuálne iba letná atrakcia Mayská pyramída kvôli nepriaznivému počasiu a bazény Blue Sapphire, ktoré by sa ale mali otvoriť v najbližšie dni po oficiálnom otvorení. Čo sa týka pravidiel, návštevníkom bude pred vstupom do areálu meraná teplota, na mnohých miestach sú k dispozícii dezinfekčné prostriedky a papierové utierky. Upratovanie areálu prebieha v pravidelných požadovaných intervaloch so zvýšeným dôrazom na dezinfekciu, zvláštna pozornosť je venovaná dotykovým plochám. Dôrazne sa kontroluje čistota, hygiena a kvalita vody, vnútorné priestory sú dôkladne vetrané. Dbáme na dodržiavanie dvojmetrových odstupoch pri pokladni, v usporiadaní ležadiel i pri konzumácii v gastro zariadeniach.

 

aquacity poprad

 

Vodný park Bešeňová, prevádzkový riaditeľ Peter Kolenčík

Vodný park Bešeňová je od soboty 6. júna do piatku 12. júna otvorený prioritne pre rezortných klientov Hotela Galéria Thermal Bešeňová a Hotela Bešeňová. Ubytovaní klienti majú k dispozícii 7 bazénov s termálnou vodou a 3 bazény s čírou vodou v bazénovej hale spolu s toboganom. Pre dokonalý odpočinok je klientom k dispozícii wellness & spa Harmónia, relax centrum s ponukou thajských a športových masáží a átrium so živou zeleňou. Od 13. júna otvorí Vodný park Bešeňová svoje brány okrem ubytovaných aj pre individuálnych klientov. Letnú sezónu odštartujeme otvorením všetkých bazénov od 26. júna. V súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva nebudú v prevádzke atrakcie produkujúce aerosol – rôzne chrliče a podvodné relaxačné ležadlá, k dispozícii nebudú pitné fontánky, taktiež môže dôjsť k obmedzeniu niektorých vodných atrakcií. Klientov žiadame pripraviť sa na meranie telesnej teploty pri vstupe do vodného parku, dodržiavať dvoj metrové rozostupy pri vstupe, na ležadlách, pri vstupe na atrakcie či v gastro prevádzkach. V zmysle nariadenia MZSR nám vyplýva povinnosť evidovať zoznam osôb, ktoré navštívia wellness & spa Harmónia. Uvedomujeme si, že bez uvedených atrakcií mierne strácajú bazény na atraktivite. Fakt, že vodné chrliče a atrakcie v exteriéri nám v letnej sezóne výrazne dopomáhajú k udržiavaniu požiadaviek na kvalitu bazénových vôd v zmysle vyhlášky 308/2012 Z. z. ako aj k chladeniu bazénových vôd a obmene vody počas horúcich dní chceme komunikovať v otvorenej požiadavke Slovenskej asociácie aquaparkov, kúpalísk a plavární na Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

 

aqua vodny park bešeňová

Pripravila: Petra Adamcová

 

Prečítajte si tiež: Otvorenie hotelov a wellness centier v SR a ČR - anketa

hotel hrebienok resort