Ohlásenie ďalšieho uvoľňovania opatrení proti koronakríze privítali nielen hotelieri a reštauratéri, ale predovšetkým ich hostia. Ktoré hotely už svoje brány otvorili a ktoré sa tak chystajú urobiť, sme zisťovali v našej miniankete.

 

otvorenie hotel lesná 11

 Hotel Lesná**** v Starej Lesnej je už otvorený. FOTO: Hotel Lesná

Náš hotel sme otvorili vo štvrtok 7.5. 2020. Každý z našich 30 apartmánov disponuje jedálenským kútikom, takže ponúkame veľkorysý priestor na stravovanie v hotelových izbách bez ujmy na komforte alebo kultúre stolovania. Otvorili sme tiež vonkajšiu terasu, kde sa hostia môžu najesť, alebo si posedieť pri kávičke s výhľadom na Tatry. Hosťom sú k dispozícii aj masáže a ošetrenia tváre v našom Spa by L'Occitane a akonáhle to bude možné, sprístupníme i bazén a wellness centrum,“ povedala pre www.tophoreca.sk Zuzana Valisková, marketingová & wellness manažérka Hotela Lesná**** v Starej Lesnej.

Ako ďalej uviedla, čas, kedy bol hotel zatvorený, venovali generálnemu upratovaniu, dezinfikovaniu a maľovaniu priestorov, ako aj pozornému sledovaniu situácie i nariadení vlády. V zmysle opatrenia ÚVZ SR upravili terasu i niektoré postupy masáží, pracovníkov i prevádzku „vyzbrojili“ ochrannými prostriedkami, zaviedli pravidlá pre zamestnancov i hostí, ktorí sa budú zdržiavať v hoteli. Patrí medzi ne nosenie rúšok, dezinfekcia rúk pri vstupe alebo dodržiavanie odstupov. Zaviedli aj on-line objednávanie stravy. Upravili aj pracovné postupy a časový harmonogram prác na jednotlivých strediskách s cieľom zabezpečiť pravidelnú dezinfekciu stolov, masérskych miestností, toaliet alebo samotných izieb po každom hosťovi.

 

otvorenie Hotel Lesná 21

Niektoré postupy pri masážach bolo potrebné upraviť. FOTO: Hotel Lesná

Podľa slov marketingovej manažérky Hotela Partizán**** na Táloch Michaely Ťažkej Ološtiakovej hotel plánujú otvoriť 21. 05. 2020. Pre hostí pripravili špeciálny pobytový balík, ktorý zohľadňuje všetky hygienické nariadenia Ústredného krízového štábu. Hostí ubytujú v najlepších apartmánoch, raňajky a večere im naservírujú na panoramatických terasách alebo v izbách. Súčasťou pobytového balíka je aj jedna suchá procedúra a špeciálne dychové, bioenergetické a kondičné cvičenia v prírode. Hostia budú môcť grátis využívať outdoorové služby – tenisové kurty, minifutbalové ihrisko a Mravenisko pre deti, ako aj využiť zľavu v hotelovom MÝTO SKI & BIKE a Ajax farme. Prvých desať rezervujúcich naviac získa fľašu talianskeho prosecca.

Rovnako i oni dbajú na bezpečnosť hostí. „Okrem priestorov kuchýň, Nature wellness center a detskej herne sme 3. marca 2020 z dôvodov posilnenia ochrany hostí pred potenciálnym výskytom šíriaceho sa koronavírusu doplnili germicídne žiariče do priestorov lobby haly, recepcie, Panorama reštaurácie a reštaurácie Tálska Bašta. Ich žiarenie dokáže tento vírus účinne zlikvidovať. Všetky naše strediská sú vybavené doplnkovými dezinfekčnými mydlami a gélmi pre 100-percentnú hygienu. Naši zamestnanci boli poučení a zaviazali sa dodržiavať sprísnené hygienické predpisy. Uzamykacie a otváracie systémy a toalety v spoločenských priestoroch sú každú hodinu čistené dezinfekčnými prostriedkami. Pri vstupoch do hotela a v priestoroch hotela budú k dispozícii dezinfekčné prostriedky. Počas núdzového stavu a nariadených opatrení obsadíme maximálne 30 % hotelovej kapacity, všetci zamestnanci budú pracovať s jednorazovými rukavicami a rúškami, pri konzumácii jedál na terasách budú dodržiavané určené odstupy a stoly budú dezinfikované, pri check-in a check-out budú dodržiavané minimálne odstupy, izby sa po odchode hostí vyžiaria germicídnymi žiaričmi a 24 hodín neobsadia,“ doplnila Michaela Ťažká Ološtiaková.

 

otvorenie hotel partizan1

Hostia si raňajky a večere budú môcť vychutnať na panoramatickej terase alebo priamo v izbe. FOTO: Hotel Partizán

„I když vláda spustila fázy 2. a 3. od 6.5., my budeme hotel otvírat pravděpodobně až od června. Momentálně není v Bratislavě poptávka po ubytování i vzhledem k tomu, že stále platí jistá omezení včetně uzavření hranic. Našim zákazníkům poskytneme od otevření všechny služby, které nám nařízení vlády umožní,” uviedol generálny manažér NH Hotela Gate One**** v Bratislave, Jiří Kotulán.

„Bezpečnost hostů a zaměstnanců je pro nás prioritou. Hotelová síť NH Hotels uzavřela spolupráci s uznávanou společností SGS, která je světovou jedničkou v oblasti inspekce, ověřování, testování a certifikace. Tato spolupráce zajistí našim hostům a zaměstnancům nejvyšší standard na čistotu a dezinfekci. Připravujeme se na novou dobu – éru po pandemii covid- 19. Obvyklé chování hostů se změní. Prim bude hrát bezpečnost a prevence. Kapacity mítingových místností a restaurací se budou snižovat, možná se zruší nabídka formou bufetů, hosté budou více využívat on-line check-in/out, pokoje se budou dezinfikovat, apod. Celkově nám tato opatření zvýší náklady na provoz a zároveň k tomu bude cena za ubytování a služby pravděpodobně klesat. Věříme tomu, že se turizmus brzy vzchopí a že i díky podpoře od státu a Evropské unie přežijeme nejhorší období,”dodal.

 

otvorenie nh gate one hotel1

Hotel sa pripravuje na dobu po covid-19. Predpokladajú, že mnohé veci sa zmenia. FOTO: NH Hotel Gate One

„Znovuotvorenie Grandhotela Tatra**** vo Velkých Karloviciach sme naplánovali aj spolu s ostatnými prevádzkami na 25.05.2020. Všetci pevne dúfame, že hotel budeme môcť otvoriť s kompletnou ponukou našich služieb,“ prezradila Jana Tomanová, generálna riaditeľka hotela a dodala: „V súvislosti s epidemiologickou situáciou a v dôsledku povinnosti hotela dodržiavať nariadenia zo strany štátnych orgánov sme okrem základných hygienických požiadaviek nainštalovali najmodernejší termokamerový systém. Každý hosť, vrátane zamestnancov, je povinný podrobiť sa meraniu teploty. V prípade, že by hosť mal aj pri opakovanom meraní teplotu vyššiu ako 37,5 °C, neubytujeme ho. Cieľom tohto opatrenia je snaha o maximálne bezpečie a komfort našich hostí. Očakávame, že po uvoľnení bezpečnostných opatrení, ľudia budú vyhľadávať dovolenky práve v ČR, čím sa posilní domáci cestovný ruch.“

„Uzatvorenie našich objektov v súvislosti s pandémiou koronavírusu na nás nemá zásadný dopad, toto opatrenie zatiaľ netrvá veľmi dlho. Preto sa túto dobu snažíme využiť na aktivity, pri ktorých je absencia hostí výhodou –ide o zahájenie odkladaných rekonštrukcií, sanitárne dni, inventúry. Pokračujeme aj vo výstavbe areálu Vodného sveta Velké Karlovice,“ uzavrela riaditeľka hotela.

 

otvorenie grand hotel tatra1

V hoteli okrem základných hygienických opatrení nainštalovali termokamerový systém. Ak bude mať hosť zvýšenú teplotu, neubytujú ho. FOTO: Grandhotel Tatra

Pripravila: Alena Reháková