Každý rok od polovice novembra až do polovice mája ožíva v Dubaji priestor krásy, farieb a vôní Dubai Miracle Garden. Plocha s rozlohou 72 000 m² ponúka návštevníkom unikátny estetický zážitok.

 

dubai miracle garden 0

 

Jedinečné projekty k Dubaju skrátka patria. Najvyšší mrakodrap, lyžiarske stredisko v obchodnom dome, dráha formulí, a mnohé iné. Tento projekt je však o to prekvapivejší, že prezentuje krásu miliónov živých kvetov priamo uprostred púšte.

Záhradu tvorí 150 miliónov kvetov, ktoré sú usporiadané do farebných oblúkov a vzorov s mnohými tvarmi a motívmi. Po prvý krát bola vytvorená expozícia záhrady v roku 2013 a hneď v ten rok získala ocenenie Guinnesovej knihy rekordov za najväčšiu vertikálnu kvetinovú záhradu. O tri roky neskôr získala rekord za najväčšiu kvetinovú sochu na svete, ktorá znázorňuje lietadlo Airbus A380.

 

dubai miracle garden 0

 

Dubajská zázračná záhrada privíta každoročne jeden a pól milióna návštevníkov. Každý rok sa znovu obnovuje, pribúdajú nové inštalácie, aby svojim návštevníkom priniesla vždy nový koncept a dizajn. Tento rok v záhrade pozývajú návštevníkov na prehliadku týchto kvetinových skulptúr:

Dvanásť metrov vysoká socha plyšového medveďa, ktorá obsahuje tisíce čerstvých rastlín a kvetov, je momentálne jednou z najnovších atrakcií v záhrade. Medvedík drží srdce, ako posolstvo lásky a harmónie, ktorú v tejto chvíli potrebuje celý svet.

 

dubai miracle garden 2

 

„Lost Paradise“ je podzemná kvetinová kaskáda s hĺbkou približne šesť metrov, kde sa nachádzajú desiatky kvetinových domov a bungalovov s úžasnou atmosférou.

 

dubai miracle garden 4  dubai miracle garden 4 

 

Kvetinový hrad evokuje dojem, že ste sa ocitli uprostred rozprávky o Šípkovej Ruženke. Posedieť si pri dobrom jedle a drinku môžete aj vo funkčnom a vyzdobenom interiéri hradu.

 

dubai miracle garden 10

 

Lake Park je miestom relaxácie a príjemného posedenia, kde voda a kvety tvoria zážitok, a vy uveríte slovám tvorcov tejto záhrady, že čoho sa dotknú, zmení sa na kvet. Či už je to kameň, piesok, alebo vodná hladina.

 

dubai miracle garden 6

 

Najvyhľadávanejšou atrakciou a miestom, kde sa fotí najviac párov, je Srdcová pasáž. Vytvára pôvabný a večný dojem pešej pasáže vo vnútri desiatok veľkých kvetinových sŕdc. Hovorí sa, že prítomnosť týchto kvetov a ich aróma spúšťa u návštevníkov Dubajskej zázračnej záhrady opätovné a silnejšie puto lásky.

 

 dubai miracle garden 8  dubai miracle garden 9

 

15-metrové kvetinové hodiny vyrobené z rastlín a kvetov s dizajnom, ktorý sa mení podľa ročného obdobia a doby kvitnutia jednotlivých druhov kvetov. Hodiny ukazujú reálny čas, ich súčasťou je mechanický strojček dovezený špeciálne na tento účel z USA.

 

dubai miracle garden 11

 

V rámci licenčnej dohody medzi spoločnosťami Dubai Miracle Garden a The Walt Disney Company, Dubai Miracle Garden navrhla veľkolepú 18 metrov vysokú kvetinovú štruktúru figúrky Mickey Mousa. Socha obsahuje takmer 100 000 rastlín a kvetov, váži takmer 35 ton a je podopretá 7- tonovou oceľovou konštrukciou s betónovým základom z 50 ton železobetónu.

 

dubai miracle garden 1

 

Okrem toho prechádzka pomedzi kvetmi, v nádherne riešenom parku, posedenia na lavičkách, lúkach a pri vode, to všetko ponúka ďalší zo zázrakov uprostred púšte - Dubai Miracle Garden.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Dubai Miracle Garden