Spoločnosť APLEND je rodinnou značkou s mottom „Váš domov v Tatrách“. Už vyše 12 rokov pôsobí vo Vysokých Tatrách ako poskytovateľ apartmánového typu ubytovania, ktoré je doplnené o hotelový servis a taktiež o reštauračné služby. O tom, ktoré hotely a reštaurácie spadajú pod Aplend a najmä o novinke, ktorú prinášajú milovníkom cestovania a zážitkov pod Tatrami nám porozprával majiteľ a konateľ APLEND konceptu, pán Matej Matejka.

 

aplend matejka mensia

Na foto: Konateľ spoločnosti APLEND, Matej Matejka

Aké hotely a rezorty pod Aplend spadajú?

V našom portfóliu nájdete 8 hotelov a rezortov:

  • Lake Resort a Hotel Ovruč na Štrbskom Plese
  • Hotel Kukučka, Hotel Lujza Major a Resort Beatrice v Tatranskej Lomnici
  • Koliba Kamzík v Starom Smokovci
  • Vila Olívia v Novom Smokovci
  • Tatry Holiday Resort vo Veľkom Slavkove

...a taktiež 4 reštaurácie:

  • Koliba Kamzík v Starom Smokovci
  • Olívia Restaurant v Tatranskej Lomnici (V Hoteli Kukučka)
  • Olívia Restaurant v Novom Smokovci (vo Vile Olívia)
  • Salaš vo Veľkom Slavkove

Našou výnimočnosťou je práve rôznorodosť ubytovania, ktoré poskytujeme – od väčších tatranských hotelov, cez apartmánové domy, až po rezorty s chatkami a domčekmi vo Veľkom Slavkove. Zároveň naši hostia môžu čerpať výhody hotelových služieb ako sú raňajky, polpenzia, wellness a podobne. Taktiež našou výnimočnosťou je, že v súčasnosti spravujeme takmer 200 izieb a apartmánov vo Vysokých Tatrách, vďaka čomu naše služby využíva takmer 30 000 hostí ročne.

 

aplend lakeresort

Foto: Hotel Lake Resort, Štrbské Pleso

Momentálne pripravujete vo svojom portfóliu služieb zaujímavú novinku – vernostný systém MyAplend. Priblížite nám o čo ide?

Veríme v to, že spoluprácou sa dá dosiahnuť omnoho viac ako keď veci riešite sami. Preto sme vytvorili platformu MyAplend, vďaka ktorej dokážeme hosťom ktorí sú #vernýTatrám ponúknuť okrem ubytovania a vynikajúceho jedla aj zážitky a atrakcie. Nakoľko v APLEND neprevádzkujeme žiadne takéto služby, tak spájame sily s partnermi, ktorí v Tatranskom regióne poskytujú služby zábavného, vzdelávacieho alebo turistického a športového charakteru. V praxi to znamená, že s partnermi spájame sily, kedy my propagujeme ich služby priamo pre členov MyAplend a náš partner v rámci spolupráce na oplátku poskytuje pre prichádzajúcich hostí zľavu alebo iný atraktívny benefit.

Aké sú podmienky členstva, kto sa môže stať členom a za akých okolností?

Členom sa môže stať naozaj každý. Stačí ak sa registruje na webe www.myaplend.com a v momente registrácie sa stáva plnohodnotným členom, ktorý môže využívať benefity členstva. Členom MyAplend nechávame slobodu v tom ako chcú využívať tento vernostný systém, a preto ich nezaväzujeme žiadnymi obmedzeniami, ktoré by museli spĺňať pre získanie benefitov, naopak, ak chcú byť aktívnejší a získavať viac výhod, tak dávame možnosť získať výhody navyše. Aktuálne sa nachádzame v prvej fáze MyAplend a do leta chystáme update. V praxi to znamená, že programujeme rozšírenie webu a už počas leta budú môcť hostia získavať svojou aktivitou body, ktoré využijú na ďalšie služby. Tiež plánujeme pridať do MyAplend istú formu gamifikácie, vďaka ktorej bude pre hostí zábavou aj samotné používanie platformy MyAplend.

 

aplend 2 aplend 3

                                                                                                                                                                                                                  Foto: Hotel Lujza Major, Tatranská Lomnica

Aké budú konkrétne výhody členstva?

V súčasnosti členovia zaregistrovaní v MyAplend majú najvýhodnejšie ceny vo všetkých našich ubytovacích kapacitách a taktiež pre nich ponúkame špeciálne balíčky k ubytovaniu. Napríklad +1 noc zadarmo, zvýhodnená cena na skipassy, vstup do wellness zadarmo a podobne. V našich reštauráciách majú členovia MyAplend špeciálnu ponuku jedál so zvýhodnenou cenou. Počas prázdnin mohli zasa deti získať palacinku ako odmenu za nakreslený obrázok. V rámci partnerov majú členovia MyAplend 20% zľavu na vstupy do väčšiny tatranských atrakcií a galérii ako napríklad Tricklandie, galéria Tatry Vnútri, Pedal Planet, Kvantárium a mnohé iné. Pre športovo aktívnych sú to zľavy 10-15% na služby ako servis lyží (vyzdvihnutie aj donesenie lyží priamo na recepciu hotela), požičiavanie skialpov alebo v lete požičiavanie e-bikeov. A taktiež možnosť výstupov s horským vodcom alebo nákup športovej výbavy s 10-15% zľavou. Taktiež v spolupráci s partnermi pripravujeme pre členov rôzne súťaže o zaujímavé ceny.

 

aplend olivia

Foto: Olívia Restaurant, Nový Smokovec

Viem, že MyAplend má aj nadregionálny charakter, je to tak?

Aj keď sa zameriavame najmä na región Vysoké Tatry, tak je pravdou, že členovia môžu využívať výhody taktiež v Bratislave, v Hoteli Perugia a v našich prevádzkach Koliby Kamzík na Zelenej a na Michalskej ulici.

Kedy sa táto aktivita spúšťa, odkedy môžeme začať ako klienti čerpať výhody tohto vernostného systému?

Členovia môžu čerpať výhody MyAplend už od decembra 2022, kedy sme spustili prvú fázu. Aktuálne teraz denne pracujeme na vývoji a pred letom 2023 plánujeme spustiť rozšírenie o možnosť získavania bodov, či iné zaujímavosti. Taktiež stále komunikujeme s novými partnermi, ktorí majú záujem v spoločnej synergii vytvárať komplexné služby pre návštevníkov Tatier a pomáhať tak rozvíjať turizmus v regióne Vysoké Tatry. Aby sa do Tatier hostia radi vracali a mali stále možnosť zažiť niečo nové a teda ostali #vernýTatrám aj do budúcna.

Viac informácií: www.myaplend.com